pokračování Fíkovic rodiny


pokračování Fíkovic rodiny
naleznete zde

http://fikova2.blogspot.cz/

neděle 22. listopadu 2009

Veselé historky naší rodiny....


Již od minulého týdne nás provází inverze. Speciálně ve Studenci a přilehlém okolí. Asi se Pán Bůh slitoval a řekl si, že Studenečtí obyvatelé alespoň neuvidí romské spoluobyvatele. Leč čeho je moc, toho je příliš.
Jako by nestačilo, že děda parkuje, tím svým vehiklem (rozuměj - tirákem) před okny a způsobuje dočasné zatmění. K tomu ještě ta mlha. Kde potom brát dobrou náladu...
No s dědou se to vyřešilo snadno, příves zaparkoval kamsi jinam, a přední část auta naštěstí není tak velká, aby nám sloužila místo závěsů. S počasím to bylo horší. Pokud člověk chtěl vidět sluníčko, tak si musel vyjet buď k Vyškovu, či za Olomouc.
V sobotu jsme jeli se Sofi  do ZOO Olomouc. Byl to zážitek, vidět v mlze obrysy žiraf a jiných tvorů. Ještě, že existují uzavřené pavilony.Výborná byla restaurace Archa - vřele doporučuji!!

V neděli jsem si říkala, že nás již nemůže nic překvapit. Žel bylo tomu jinak.
Komín od krbových kamen zlověstně dýmal. Ovzduší čpelo jak udírna a děda vesele tvrdil, že kamna správně netáhnou díky tlaku a inverzi. Naštěstí se problém vyřešil a mimo černé stěny, zauzených místností, to všichni přežili ve zdraví. No teď záleží, zda babička přežije následný úklid.



Žádné komentáře: