pokračování Fíkovic rodiny


pokračování Fíkovic rodiny
naleznete zde

http://fikova2.blogspot.cz/

sobota 10. července 2010

Jak jsem pekla čaj

Naše zahrada toho zatím mnoho neplodí. Snažíme se využít každou bobuli a kdejaký kvítek. Snítky levandule a máty se suší ve stínu. Levandulý olej bude hotový příští týden. Minulou sobotu byla rybízová buchta, tento týden jsem přemýšlela, co uděláme s černým rybízem a jostou. Od kamarádek jsem sehnala recept na pečený ovocný čaj. Ingredience jsou více méně libovolné, jen základ tvoří litr rybízu ke kterému se přidá další litr libovolného ovoce. My doma měli již zmiňovanou jostu, maliny, černý a červený rybíz a dvě jablka.
Všechno jsem dala na plech, zasypala půl kilem cukru / v návodu je uvedeno kilo cukru, ale zdálo se mi to moc/, přidala hřebíček, skořici a dala péct na 30 minut do trouby. Chvíli před tím, než jsem to vytáhla z trouby, tak jsem do směsy nalila panáka rumu. Vůně v kuchyni lehce připomínala vánoce :)
Nyní již čaj chládne ve skleničkách a já jsem nesmírně zvědavá, jak bude chutnat. Mám trošku obavy, že do zimy nevydrží :)))


5 komentářů:

Jitty řekl(a)...

Dělala jsem loni a je to naprostá mňamka, letos se taky chystám. Dlěám i bez rumu pro holky:-) a moc se mi líbí, že fakt můžeš upotřebit veškeré ovoce.

Aranel řekl(a)...

No vypadá báječně :o) recept na muffiny jsem již dala na blog

Lucka řekl(a)...

MOc děkuji Aranel, již jsem to vytiskla mamince :)

thora řekl(a)...

Ich bin sehr beeindruckt, sowohl vom Lavendelöl als auch vom Tee. Johannisbeeren finde ich sehr lecker, leider sind sie hier in der Stadt ziemlich rar und teuer.

Andrea řekl(a)...

to se jí jen tak???:-)