pokračování Fíkovic rodiny


pokračování Fíkovic rodiny
naleznete zde

http://fikova2.blogspot.cz/

sobota 7. srpna 2010

stěhování

Na pátek jsme se domluvili, že se definitivně přestěhujeme na Hanou. Bylo to moje první stěhování v životě, na  jednu stranu doufám, že je to naše stěhování poslední.. 
K Vaškovi do Brna jsem přijela s jedním kufrem, který jsem měla v Německu a teprve časem jsme postupně zařizovali byt a kupovali nezbytnosti. 

Stěhovat nás měl táta, který si ve firmě půjčil auto adekvátní velikosti.

Můj táta se za celý svůj život ještě nikdy nestěhoval.

Den před stěhováním se Vaškovi pokazilo na severní Moravě auto. Měla jsem obavu, že se bude opakovat akce z minulého měsíce a my budeme  3 týdny bez auta.
Naštěstí zafungovali kamarádi, kteří byli tak hodní a přijeli si pro krabice, které naložili a odzvezli do své garáže. Dávali jsme tam věci, které během rekonstrukce nebudeme potřebovat. Ač je to na Hané veliké dost, tak nyní je pouze pár míst, kde se nestaví, tím pádem bojujeme o káždý volný kousek prostoru.

 V den "D" si kamrádka Jana vzala volno z práce, aby vzala Fíkovou ven. Plán to byl hezký, začalo však pršet. Tak holky vyfasovaly plášteňky a udělaly si dopolední procházku v dešti. 
Nám to moc pomohlo. Naložili jsme auto a ještě než dorazila objednaná pizza k obědu, tak bylo hotovo. Nyní věci čekají v naší garáži, až je někam uložíme.

Je neskutečné, kolik "krámů" jsme za těch 5 let v Brně nasyslili.

7 komentářů:

Jitka Neradová řekl(a)...

Tak úspěšné stěhování. Již jsem to několikrát v životě zažila a je to zápřah. A ať se Vám krásně bydlí:-)

Miška řekl(a)...

Luci vím o čem mluvíš."Lepší vyhořet než se stěhovat":-).Já se stěhovala cca 5x s toho 2x s Barčou.

Aranel řekl(a)...

Milá Lucko, já se stěhovala v životě desetkrát. A už nechci nikam ani za nic snad někdy do domova seniorů. Každopádně je to mezník, přeji vykročit tou správnou nohou a pamatovat ten první sen. Čeká vás těžké a krásné období, protože stavět vlastní hnízdo to je fuška na nervy ale zase nic lepšího neznám. Tak zdar a sílu a fotit !!!

LenkaS řekl(a)...

O stěhování vím své. Nakramařit jsme dokázali taky za 5 let neskutečné množství věcí. Hodně sil a elánu vám posílám. :-)

thora řekl(a)...

Ich wünsche dir und deiner Familie einen guten Umzug. Ich bin in meinem Leben auch schon 10 mal umgezogen. In dieser Wohnung wohnen mein Partner und ich jetzt fast 9 Jahre und ich hoffe, dass es noch mehr werden!
Übrigens fahre ich in der 2. Oktoberwoche definitiv nach Sternberk!

Lucka řekl(a)...

díky za podporu. Než si vlastní bydlení opravíme, tak soužití bude náročné pro všechny strany.

Thoro, tak to můžeme naplánovat nějaký výlet :)

Andrea řekl(a)...

Lucko..tak hlavně a´t nikdy toho mkroku nelitujete ajsou z vás správní hanáci! Zdar a sílu!