pokračování Fíkovic rodiny


pokračování Fíkovic rodiny
naleznete zde

http://fikova2.blogspot.cz/

pondělí 20. června 2011

Tak se narodilo děvčátko...

Ve středu jsem musela jet na kontrolu do Brna. Jela jsem se Sofi a vlakem. Bylo dusno, cestování nás obě zmáhalo, tak jsme byly rády, že jsme všechno  vyřídilly a cestovaly zpět domů. Paní doktorka k mému stavu prohlásila, že nález stejný, jako před týdnem, že si  myslí, že do termínu vydržím  (kdyby věděla :))))).

Vašel nebyl doma, byl na služební cestě za Třincem. Odpoledne jsme byla ráda, že jsem si dala nohy nahoru a dělala NIC. I do postele jsem se dostala vcelku pozdě. Nicméně jsem nespala dlouho. Okolo jedné mě cosi probudilo, vůbec mě nenapadlo nic souvisejícího s porodem. Za hodinu jsem si řekla, že to budou asi poslíčci, přes to jsem se ve tři ráno naložila do vany, zda mě to ještě přejde. Zdálo se mi to sice pravidelné, leč málo intenzivní.
Chvíli jsem se nemohla dovolat Vaškovi, který měl mobil bez signálu, už jsem hledala číslo na recepci hotelu, když se konečně ozval vyzváněcí tón. Vaškovi jsem říkala, že si nejsem vůbec jistá, zda rodím, ale raději, aby vyjel, že za ty dvě hodiny, co bude na cestě, se to může pohnout.
Vašek dorazil zuřivým tempem o půl šesté. Tak jsme vzbudila dědu, zda by pohlídal Sofi a vyrazili jsme po šesté do Brna. Po cestě jsem si říkala, že se intervaly zkracují, tak co tři minuty, ale o porodu jsem stále nebyla přesvědčená :)
V Brně v Bohunicích jsme byli po sedmé a pak chvíli trvalo, než jsem se dostala přes příjem a monitor. Na příjmu jsem zjistila, že tedy vážně rodím a otevřená jsem na 2 cm. O půl osmé jsme se dostali na porodní box. Měla jsem štěstí na výbornou porodní asistentku paní Jarmilu, která nás porodem naší Karolínky provázela.
Pak už to šlo najednou ráz na ráz. Pochopila jsem, že vážně rodím. Vše nabralo na nečekané intenzitě a Karolínka se v 9:17 narodila.

Jsem strašně ráda, že jsem dala na svou intuici a Vaškovi volala včas a my mohli společně sdílet zázrak narození našeho druhorozeného děvčátka.

10 komentářů:

Jarka řekl(a)...

Musím říct, dcera to zvládla výborně a vnučka Sofie také, vůbec nebyl problém. Něměla jsem vůbec představu jak to uděláme a vyřešilo se to samo, teď už jim přeji zdraví.

Aranel řekl(a)...

Veliká gratulace...Karolínka je krásná ...přeji Vám všem doma hodně zdraví !!!

Amelie řekl(a)...

prima porod. Takhle bych chtěla rodit taky. :-) Hodně zdraví oběma...

danialexi řekl(a)...

Lucko, ty jsi obdivuhodná. :-) Jednak děkuju komentář na blogu a druhak tě fakt obdivuju, že pár dní po porodu už máš blogový příspěvek o porodu a vypadá to i jako celkem pohodovém porodu. :-)

Karolínky datum narození i čas se mi bude krásně pamatovat. ;-)

Moc a moc gratuluju ke krásné holčičce. :-) Hodně zdraví.

K*A*C řekl(a)...

Gratulujuuuu!!! A k rychlemu porodu taky :) Snad se mi taky takhle zadari. At Vam to doma krasne slape a Vaskovi at se v jeho babinci moc libi!!!

Andrea řekl(a)...

Tak to jsem ráda, že to tatínek stihnul...

Lucka řekl(a)...

moc děkujeme.
Lexi, on to byl pohodvý porod. Už v porodnici jsem přemýšlela, co na blog napíšu. Mám potřebu se z těch dojmů vypsat.
Karolíku sice kojím po dvou hodinách, ale jinak je zatím neuvěřitelně hodná.

wlcice řekl(a)...

Gratuluju ještě jednou! A pro jistotu přidávám i přání pevného zdraví pro celou rodinku :-)) Krásná holčička, zážitky z 2.porodnice mám stejné- byl to pro nás tenkrát příjemný společenský ;-) večer- a my si z něj jako bonus odváželi Martinku :-)) Ať vám ta pohoda vydrží!!!

Emily řekl(a)...

Trochu opožděně se připojuji ke gratulantům, myslela jsem na Vás.

Pánbůh požehnej!

Romča

Lucka řekl(a)...

moc děkujeme...