pokračování Fíkovic rodiny


pokračování Fíkovic rodiny
naleznete zde

http://fikova2.blogspot.cz/

pondělí 12. prosince 2011

uši

v sobotu odpoledne jsem tu psala, jak jsem ráda, že jsou děti vcelku zdravé.
Přišla noc a Sofi se vzbudila s řevem, že jí bolí obě ouška. V neděli bolelo už jen jedno. 

Tak jsme si dnes udělali výlet na ORL. Statečný byl tatínek i Fíková. ATB má do uší i nosu. Bylo doporučeno odstranění nosní mandle, trošku mi přišlo, že to mají jako univerzální radu na tyto problémy.

Karolínka má trochu teplotu taky, doufám, že je to od zoubků.
Já mám rýmečku :))), snad ji nechytí Vašek.

Bacilům zmar!!!!

16 komentářů:

Amelie řekl(a)...

Brzké uzdravení vám všem...

Iva řekl(a)...

O uších bych mohla napsat román. Prostřední byla svého času na ORL co 2-3 týdny, brr. Mandle přes můj tvrdý odpor zůstaly na svém místě dodnes. Přeju brzké uzdravení.

Lucka řekl(a)...

Ivo, jestli znáte nějaký fígl, sem s ním..
budu moc ráda, díky

Iva řekl(a)...

Lucko, fígl neznám. Jezdily jsme hodně často, většina lékařů tvrdila madle ven, pokaždé nasadili ATB. Jen jeden, podotýkám, že velmi mladý, někdo by řekl nezkušený, mi řekl. Když dáte ven mandli, je to 50/50. Může to pomoci, ale nemusí. Musíte vydržet až vyroste a změní se fyziologická stavba středouší a infekce z rýmy se nebude mít kde usadit. Napsal mi tehdy ( je to už skoro 15let) nějaké léky na posílení imunity. Poradil nám změnu prostředí ( u moře jsme nebyli nikdy). ATB doporučil jen v případě, že budou teploty a po píchnutí, či prasknutí ( někdy to šlo strašně rychle) ouška se celkový stav do druhého dne nezlepší. Takže jak si začala stěžovat, jelo se. Píchli ucho napsali ATB. Ta jsem ale většinou nedávala ( matka jedna nezodpovědná a zdravotnice k tomu), protože bych jí tím zase stále snižovala imunitu. Za dva dny byla většinou Ok. Za 2-3 týdny se stav opakoval. Jako předškolák začala malinko růst( byla mrňavá pořád)a interval se prodlužoval, až záněty skončily. Ve škole pak už moc nemocná nebyla. Asi jako ostatní děti. Teď má zase problém s dutinama, ale to je tím, že má hlavu po tátovi(to jako stejně rostlou i stejně paličatou - to spíš po tchýni :)). Nejstarší měla zánět v uších jednou, přeléčilo se to a má pokoj. Lucka nikdy ( nechci to zakřiknout). Je fakt, že asi tři roky jsme si to teda užívali( mezi 2 a 5 rokem). Vyzkoušeli jsme spoustu babských rad, stejně to bylo k ničemu. Tak asi tak.
To jsem se rozepsala a stejně nepomohla, že. Teď mne napadlo, že se něco očkuje, co snad částečně platí i na uši, ale to už neznám, za holek nic nebylo. Prevenar ? Fakt nevím.

danialexi řekl(a)...

Na jedny uši doporučí vyndat nosní mandli? He?
Přeju brzké uzdravení!
Jo a já měla jako dítě zánět středního ucha několikrát, záněty průdušek a nikdy mi nikdo nic nevyndával.

Aranel řekl(a)...

Rýmečku hlavně ať nechytí tatínek...ten by to měl jako každzý jiný chlap hodně těžké :oD...holčičky jsou krásné, je to radost jen se na ně podívat. Tak hodně zdraví všem a poklidné přípravy na svátky

Lucka řekl(a)...

děkuju. Už jen slyšet, že se z toho dá vyrůst, je pro mě pozitivní.

Blanka řekl(a)...

Občas sem k vám nakukuju a ráda čtu, k těm uším, syn vlezl do školky a měl zánět středního ucha třikrát do měsíce, hrozný. My jsme teda na mandli šli a od té doby měl opravdu klid, ale asi to neplatí univerzálně. Možná by z toho opravdu vyrostl, navíc bych teda řekla, že mu možná mandle dorostla, jenomže už je to klacek, takže se s tou rýmou vždycky nějak popere. Taky mu pomáhal Wobenzym. Přeju hezký předvánoní čas.

Blanka řekl(a)...

A jejda, vypadlo mi č.

Jitka Neradová řekl(a)...

Přidávám se k přání brzkého uzdravení všem. A Vám, Lucie, všechno nejlepší k dnešnímu svátku. Pěkně upijte noci, ať je zase veseleji:-) Vše nejlepší

Lucka řekl(a)...

Moc děkuju za přání!

wlcice řekl(a)...

Auuu, uši :-(( S mandlí opatrně- já jsem tento návrh u obou dětí sabotovala- přešlo to samo- prostě předškolní věk byl pro obě moje děti ve znamení nudlí- u Martiny pak vyšperkovaný o ty uši. Dodnes máme stále v lednici Otobacid po ruce ;-)

Tak se,holky, uzdravujte! A tobě, Lucko, všechno NEJ k svátku- asi hlavně to zdraví, že? ;-)

Lucka řekl(a)...

WLčice, díky!!
moc děkuju za vaše zkušenosti, já doufám, že se to s věkem utřepe..

Iva řekl(a)...

Lucko, všechno nej...

Lucka řekl(a)...

Děkuju, Ivi :)

Andrea řekl(a)...

Máme od včerejška taky píchnuto..taky myslím, žýe je to stavbou ucha...nám nepomáhá nic..ATB dávám, byla hotová..a jsem smířená že do jara to bude tak ještě jednou nejméně....taky jw to poprvé, ostatní děti to neměly...