tento recept je od mámy Vaška. Má ho z nějakého časopisu, kde tuto paštiku uváděli jako předkrm v MOC - hvězdičkovém hotelu
Suroviny:
0,5 kg mletého vepřového masa /s obsahem tuku asi 25% - 1/4 bůčku + 3/4 kýty/
100g kuřecích jater
1 vejce
1/2 střední cibule - jemně nakrájet
1 lžíce utřeného česneku
40g kachního sádla /když není kachní, dobré je i vepřové/
40g černým oliv /my rádi i zelené/
40g nahrubo nakrájených vlašských ořechů
rozmarýn, tymián, sůl, pepř
vše zamíchat dohromady, dát to zapékací formy, kterou vyložíme špekem, přikrýt alobalem
formu dát na plech, do kterého se vleje voda, dusí/peče se v troubě 2,5 hodiny při 140 stupních
2 komentáře:
To vypadá náádherně, ale kdopak mi to udělá? :-)
zrovna dneska jsme tímto pokrmem cpali - samozřejmě, že vyráběla tchýně :))
Okomentovat