pokračování Fíkovic rodiny


pokračování Fíkovic rodiny
naleznete zde

http://fikova2.blogspot.cz/

sobota 24. října 2009

Luxusní paštika z Brodu


tento recept je od mámy Vaška. Má ho z nějakého časopisu, kde tuto paštiku uváděli jako předkrm v MOC - hvězdičkovém hotelu

Suroviny:
0,5 kg mletého vepřového masa /s obsahem tuku asi 25% - 1/4 bůčku + 3/4 kýty/
100g kuřecích jater
1 vejce
1/2 střední cibule - jemně nakrájet
1 lžíce utřeného česneku
40g kachního sádla /když není kachní, dobré je i vepřové/
40g černým oliv /my rádi i zelené/
40g nahrubo nakrájených vlašských ořechů

rozmarýn, tymián, sůl, pepř

vše zamíchat dohromady, dát to zapékací formy, kterou vyložíme špekem, přikrýt alobalem

formu dát na plech, do kterého se vleje voda, dusí/peče se v troubě 2,5 hodiny při 140 stupních

2 komentáře:

Amelie řekl(a)...

To vypadá náádherně, ale kdopak mi to udělá? :-)

Lucka řekl(a)...

zrovna dneska jsme tímto pokrmem cpali - samozřejmě, že vyráběla tchýně :))