pokračování Fíkovic rodiny


pokračování Fíkovic rodiny
naleznete zde

http://fikova2.blogspot.cz/

pátek 29. ledna 2010

Holly

Naše kočka není žádná papírová kočka, i když leckterá návstěva nám tvrdí, že je podobná sibiřské kočce. Já podobu nevidím, i když chlupatá je víc než dost.
Jak jsme k ní přišli? Naše kamarádka, která bydlí taktéž na Hané, má kočku jménem Gábinka. Gábinka je velmi plodná a ne všechna koťátka přežijí kojenecký věk. Však víte jak to chodí na vesnici.
Tak jsme si jednoho letního dne v roce 2006 přivezli do Brna chlupatou kouličku, která se choulila v košíčku. Krásně jsme si malovali, jak s námi bude všude cestovat. Realita je jiná. Nyní potřebujeme hlídání pro Holly i Sofi. Když vyrážíme na Vysočinu k druhé babičce, tak se napřed musíme postarat o Hollýna a zavést ji na Hanou k babičce do Studence. Holly tam mají moc rádi, i když nejsou nadšeni kousky, jež s oblibou provádí.
Namátkou: strategické a pravidelné odstrojování vánočního stromu, konzumace perníčků - občas i s mašlinkou, která je posléze vyvržena, nejlépe z okenního parapetu na zem. Dalším Hollýnovým koníčkem je hrabání v květináčích, které jsou čerstvě zalité a následné chození po světlém koberci či parapetech.
Musím zdůraznit, že v Brně tyto aktivity neprovozuje. Naše Holly se jednoduše stará o fyzickou kondici mých rodičů, s pečlivostí sobě vlastní :)
.
Holly je kočka, i když naše nazývání jí Hollýnem, je pro neznalé trošku matoucí. Když jsme vybírali jméno, tak jsme chtěli něco jednoduchého. To že Holly v anglickém jazyce znamená cesmína, to jsem zjistila až časem. Kdo zná seriál Červený trpaslík (Red Dwarf), před deseti leti běžel na ČT2, tak tomu netřeba vysvětlovat. Pro ostatní osvětlím, že Holly je v tomto seriálu vševědoucí počítač.

Holly dnes

Holy koťátkem

9 komentářů:

Jitka Neradová řekl(a)...

Holly je tedy úžasná. Obzlvášť ta poslední fotka. A ty její kousky, dost jsem se pobavila. Byla jsem vždy ortodoxní vyznavač psů, ale loni jsme si domů přivezli takové dvě kočičí kuličky, které můj názor otočily o sto osmdesát stupňů. Takže teď jsem rozpolcená v psím i kočičím světě. Půl na půl:-)

Anonymní řekl(a)...

Krásna!!!

Lucka řekl(a)...

Já byla dřív taky jen na pejsky. Pak měla kočku moje máma a poznala jsem nový kočičí svět.
Chtěla jsem napsat, že je to u nás půl na půl, ale pejsek nám na podzim umřel. Tak jen láskou k pejskům a kočkám to máme půl na půl..

wlcice řekl(a)...

Já kočky miluju! Jejich povahu, přítulnost a hravost-takže tenhle příspěvek má ode mne 100% :-)
...jo a na prníčkách Mikeš taky ujíždí-asi jim voní to koření neboco, ale pravidelně "loupe babičce perníček" a pravidelně jí tím navodí stav šílenství :-)) -kdy mu vyhrožuje upečením a výpraskem ;-)
/on to má ale na háku, neb ví, že k ničemu takovému nedojde.../

Lucka řekl(a)...

jj voní jím tam koření. Musím perníčky schovávat. I perníkovou chaloupku Fíková dostala v celofánu, právě kvůli Hollýnovi. Už se nám stalo, že měla po Vánocích o KILO víc..

wlcice řekl(a)...

o perníkové chaloupce nemluv! Když byla Majda malá, sousedka jí vyrobila nádhernou chalupu- a co myslíš, ten pacholek! Okousal komín a tekly mu sliny tak (jak to bylo dobré! ;-)), že rozmáčel polevu na taškách-tedy celá střecha pryč... Dostal tenkrát nalupáno, ale udělal by to klidně zas...

Andrea řekl(a)...

Krásná čičinka..

tedy markéto alucko..vy byste nedaly perníček?? Styďte se..svoji chaloupku měli dostat:-)

Anonymní řekl(a)...

Když na to tady koukám (vlastně čtu), musím tě, Lucko, pokárat. Zapoměla jsi napsat, že Holly má několik "úchylek" od normmálu. Tak zaprvé: nereaguje na klasické volání čiči. A zadruhé: nevinné a nic netušící návštěvy napadá ze zálohy. Míša by to určitě potvrdila :-))
Ale zase na druhou stranu, Holly budiž ke cti, že mašličku vybl... doma, kde nehrozí její zmrznutí. Naše drahé venkovní kočky se teď zaměřily na užírání zásob pro ptáčky. Netuším jak, ale jedna z nich se vyšplhala na balkoně po zábradlí k rozvěšeným kůžím pro sýkorky a dvě sežrala. Do té doby jsem netušila, že kočka umí šplhat po svislé omrzlé tyči :-)) Večer jsem pak našla na venkovních rohožkách jakýsi neidentifikovatelný hromady čehosi bílého a hlavně zmrzlého. Vůbec to nešlo oddělat a až když se to pes pokoušel sežrat, došlo mi co to je. Snad jsem vás nepohoršila :-)Evik

Lucka řekl(a)...

AHoj Evi,
nepohorsila. Loveni maji dane prirodou, nic s tim nenadelame. I kdyz pozorovat Hollyna, jak lovi, je vice nez usmevne. Jeji schopnosti lovce, vzali pobytem u nas, za sve.