pokračování Fíkovic rodiny


pokračování Fíkovic rodiny
naleznete zde

http://fikova2.blogspot.cz/

pondělí 18. ledna 2010

Událost ve Studenci

Pocházím z vesničky, která má do 150 obyvatel. V sousedních vesnicích se o nás mluví, jako o "obydlené zatáčce" a musím přiznat, že jsem zaslechla i hanlivější spojení...
Večer jsem ukládala Fíkovou, když mi volala moje máma, zda bych se mohla podívat na internet, zda se v okolí něco nestalo, jelíkož jí pod okny stojí kouřící kolona vozidel. Řekla bych, že to ve Studenci způsobilo pozdvižení, jelikož v tuto hodinu Studencem projíždí jen velmi málo aut. Studenec se stal objízdnou trasou, díky nehodě, která se stala nedaleko.

zde je řešení ze Zelené vlny:
Od 18.1.2010 17:46 do 20:30 46 - 31-29.9km na trase Vyškov - Olomouc při průjezdu obcí Držovice okres Prostějov; R 46, od 29 km - 34 km. ledovka; hromadná nehoda 7 vozidel; neprůjezdná komunikace; na ledovce došlo k DN 6 OA x NA bez zranění, uzavřeno od exitu 27 po exit 33 (od 26 km po 38 km) směr Prostějov - Olomouc. právě se provádí odtah vozidel

Musím říct, že si nepamatuju, že by se něco takového stalo v okolí, a abv objízdná trasa vedla přes naši vesnici. Každopádně mají místní obyvatelé celý příští týden o čem mluvit.


5 komentářů:

Andrea řekl(a)...

letošní zima dělá divy..munás, tam, kde jse vyrostla je taky studenec..ale je na hlavním tahu:-)

Lucka řekl(a)...

Studenců je víc, řekla bych, že ten náš bude nejmenší :)))

v některých automapách není ani zakreslen, ještě, že jsou ty navigace :)

Jitka Neradová řekl(a)...

Také mi ten název Studenec není neznámý. Asi proto, že je jich tedy hodně:-) Určitě to bude hezké místo (ikdyž obydlená zatáčka mě tedy rozesmála). Stoprocentně je tam klid a to se cení ( vyjma tedy dopravní kalamity:-)

Lucka řekl(a)...

Co vím, tak tento Studenec pochází z názvu Studené doly a kdysi se tam těžil šamot. Nyní ví, jen místní, kde ty doly pravděpodobně byly.
Klid by tam i byl, kdyby tam město nevystěhovalo 40 nepřizpůsobivých lidí, kteří tam dělají neskutečné věci a všechny páky jsou na ně krátké..

Jitka Neradová řekl(a)...

No,tak to je tedy síla. Nepřízpůsobiví neplatiči jako sousedé, to tedy není klid. Škoda. Někdy přílišný liberalismus škodí.
Alespoň já to tak vnímám.