pokračování Fíkovic rodiny


pokračování Fíkovic rodiny
naleznete zde

http://fikova2.blogspot.cz/

pondělí 22. března 2010

Antikvariát

Minulý týden mi kamarádka doporučila knížku Spolčení hlupců /John Kennedy Toole/. Hned jsem po knize začala pátrat. V knihovně na ni byl pořadník. V obchodě stála hodně peněz. Čirou náhodou jsem narazila na antikvariát Antikva U Vinohradské vodárny, který má i e-shop. A požadovanou knihu měli. Radost jsem měla velikou. Jelikož poštovné a balné činí 100 korun, tak jsem hledala další tituly. Našla jsem jich nemálo, bylo těžké si vybrat. Nakonec jsem se rozhodla pro Hvězdy to řeknou /Mika Waltari/ a Tři muži ve člunu a na toulkách /Jerome Klapka Jerome/. Poslední jmenovanou jsem sice četla, přesto jsem neodolala.
Nevadí mi vlastnit starší vydání. Když se mi knížka líbí, tak ji s oblibou vnucuji ostatním, tak "jako nová" dlouho nevydrží :)

Pokud jste stejně nenároční jako já, antikvariát vřele doporučuji. Pražští mají výhodu, že si objednané tituly mohou vyzvednout osobně.

6 komentářů:

LenkaS řekl(a)...

Lucko, taky ráda čtu a nejsem náročná :-). Už koukám na stránky Antikvy. Díky za tip.
Přeji pěkné počteníčko! :-)

Aranel řekl(a)...

Pěkné čtení, spolčení hlupců je parádní kniha, budeš se občas myslím prohýbat v pase :o))))

Lucka řekl(a)...

No uz se na to tesim :)
potrebuju nejakou zabavnou literaturu :))))

Andrea řekl(a)...

Mám jjí..kdysi jsem jí dostala, ale nepřečetla..takže po státnicích...když dáš reference:-)

wlcice řekl(a)...

Knihy...to je mor!
Ale kam to má člověk dávat, když jsme doma už 4 notoričtí shromažďovači?? ;-)
Chodíme pravidelně do naší úžasně zásobené a krásné knihovny, takže to nám trochu pomáhá od nakupování. Ale jinak taky neodolám.

Jitka Neradová řekl(a)...

To mám úlně stejné, knihkupectví a antikvariáty musím obcházet obloukem, protože pak bych utratila vše za knihy:-)Společení hlupců je super.:-)