pokračování Fíkovic rodiny


pokračování Fíkovic rodiny
naleznete zde

http://fikova2.blogspot.cz/

úterý 2. března 2010

Zloděj


Byly jsme dnes dopoledne s Albi a Aduš v solné jeskyni. Holky si pohrály, sůl mají za písek, tak se vyřádí. Sůl mají naprosto všude - včetně vlasů. 
Po jeskyni jsme šly okouknout obchody, zda není nějaký vhodný výprodej. Zavítaly jsme i do HM. Fíkové jsem vyzkoušela několik jarních čepic. Jsme značně limitování výběrem, jelikož musí mít dostatek prostoru na culík a čepka nesmí klouzat po vláskách. Žádná nevyhovovala.
Když jsme vycházely, tak jsme začaly pípat. Ihned přiběhla ohranka. Zjistilo se, že já nepípám. Pak jsem musela zajet s kočárek mezi ty panely a pípal kočár. Ochranka mi prohrabala koš pod kočárem. Pak se zjistilo, že pípá Fíková. Sofi byla už pěkně vyplašená z toho alarmu, taky byla unavená, bylo po poledni, čas jejího spaní. Směle se přidala k alarmu. Tak tam řval alarm a nepříčetná Fíková. Pán z ochranky začal Sofi sundávat boty, tu se někde ve mě objevila "MATKA" a začala jsem se bránit, že tedy u otevřených hlavních dveří ji nikdo vyslíkat nebude. I pán pochopil, že to řvoucí batole asi pachatelem nebylo.
Upřímně jsem z této situace byla trošku mimo. I když vina nebyla prokázána, cítila jsem jako největší zloděj, který ke krádeži zneužívá vlastní dítě....samozřejmě byl kolem nás houf čumilů.
Pán z ochranky nás propustil. Mě trvalo dost dlouho, než jsem se uklidnila. Aduš a Sofi mezitím usnuly v kočárcích. S Albi jsme zaparkovaly v kavárně. Fíková se po chvíli vzbudila, a když jsem jí rozepínala bundu, takjí vypadl z bundy takový ten zabezpečovací knoflík, který bývá v obchodech na oblečení. Prostě musel z některé té čepice sklouznout Sofi za bundu. Musela jsem se začít smát. Na jednu si říkám, že kdyby vypadnul již v obchodě, tak nás tam asi vysvlečou do naha...


7 komentářů:

Andrea řekl(a)...

taky bych byla hotová....

beeuskaa řekl(a)...

Ty jo, Luci, to je zážitek! Tak hlavně, že to dopadlo dobře. A taky je fajn, žes zachovala duchapřítomnost a Fíkovou ochránila :-)

Jitka Neradová řekl(a)...

No to je story! Hezký příběh na vyprávění, ale v akci bych byla pěkně nepříčetná. Na mámu s dítětem si troufnou, na ty namakané týpky tedy ne. Asi pán dělal svou práci, ale vztekala bych se hodně. Hlavně, že to dobře dopadlo

Lucka řekl(a)...

teď když o tom přemýšlím s chladnou hlavou, tak chápu, že tam takové případy mají.. Rozuměla bych i tomu, že je to jejich práce, ale nechápu ten jejich přístup. Dokud mi neprokáží vinu, tak by se mnou měli jednat jako s nevinným člověkem.

Anonymní řekl(a)...

No tak to je vrchol, hned jsem "zalistovala" na netu a posílám odkaz - jaká jsou práva ochranky v obchodě:
http://www.mesec.cz/tiskove-zpravy/jaka-ma-prava-ochranka-obchodu/
Mě se naopak zase stalo, že jsem si v Takku v Brně koupila mikinu a zapoměli mi oddělat ten bezpečnostní klip. Kupodivu jsem nepípala při odchodu z obchodu, takže jsem na to přišla až druhý den, když jsem si ji chtěla vzít na sebe. Nejdříve jsem se snažila použít všemožné donucovací prostředky - poslední byla palička na maso. Bohužel ochrana proti zlodějům je natolik odolná (vzhledem k tomu, že mě to pustilo se zbožím ven, tak zřejmě funkční už méně), že jsem ji nezdolala ani hrubým násilím (v té době jsem ještě neměla sekeru typu kalač, tu jsem dostala až o dva roky později k narozeninám, fakt milý dárek, předstihla ho jen sekačka na trávu, mimochodem příští rok očekávám motorovou pilu:-)).Dalším nápadem bylo ponechat klip na mikině a předstírat, že je to poslední módní hit, který v Čechách (a samozřejmě i na Moravě a ve Slezsku)budu zavádět pro další sezónu. Nakonec jsem to vzdala a při nejbližší cestě do Prahy jsem se vyzbrojila účtenkou a zavítala do Takka, aby mi klip oddělali. Prodavačka na mě hleděla jak ta pověstná vyvoraná myš. Nechápala vůbec o co se mi jedná, prohlédla účtenku, zjistila, že jsem mikinu neukradla a během vteřiny vyřídila. To jen tak pro zasmání (aspoň doufám, že to někoho pobaví)a jako důkaz, že existuje i takový případ.
Evík.

Lucka řekl(a)...

Evi, díky za odkaz. Ač o některých právech vím, tak v tu chvíli jsme se nebyla moc schopná bránit.

Zkušešnost mě snad poučila a příště se nedám.

Ještě k tomu zabezpečovacímu knoflíku. Ten trn nebyl v knoflíku zacvaknutý, jen zázrakem není Fíková někde píchnutá..

wlcice řekl(a)...

No, to je tedy síla! Ono u té ochranky IQ aby člověk většinou pohledal...já je vidím v TESCU-jsou to týpci... :-(