pokračování Fíkovic rodiny


pokračování Fíkovic rodiny
naleznete zde

http://fikova2.blogspot.cz/

neděle 11. dubna 2010

Víkendové zážitky

Víkend nám poskytnul spoustu rozmanitých zážitků. Zvlášť sobota byla nabitá. 
Místní sbor dobrovolných hasičů prováděl sběr železného šrotu. V praxi to probíhá tak, že máme několik dní před okny velký kontejner, kam lidé mohou železo dávat. Jelikož půlku obyvatel naší vesnice tvoří "nepřizpůsobiví občané", tak se šrot musí hlídat. Letos na nás tito spouobčané dokonce zvonili, zda si mohou něco odvést. Ne, pro ně nebyla odpověď, tak se o přemístění materiálu přesto několikrát pokusili. Naštěstí máme jiné vnímavé, a neustále hlídkující spoluobčany, kteří šrot bránili vlastním tělem.

Fíková v sobotu, přes nepřízeň počasí, odzimovala pískoviště. Nadšená byla velmi, odmítala jít domů.


Moje představy o práci na zahrádce vzaly za své. Byla taková zima, že jsem byla ráda, že jsem doma.

Vašek pokročil s projektem na rekonstrukci, tak snad příští týden bude všechno v kupě a začně se reálně něco dělat. Zatím jen sedí u CADu a rýsuje. Sem tam se ozve nějaká otázka na mou osobu, kdyby se mně neptal, tak to vyjde na stejno. Je pro mne naprosto nepodstatné, zda zásuvka bude od zdi 15 či 30 cm.

Příští týden je v Brně stavební veletrh, tak se tam chystáme. Zejména kuchyně mě budou zajímat.

Radost mi udělala sousedka. Když jsem se vdávala měla jsem od ní půjčený přívěšek na krk. Moc se mi líbil. Sehnala tu paní, která tyto věci vyrábí a jeden jsem dostala darem. Mám z toho přívěšku velkou radost..



4 komentáře:

beeuskaa řekl(a)...

krásný přívěšek, i na fotce ti to moc sluší.

Jitka Neradová řekl(a)...

To je tedy víkendových zážitků. Nepřizpůsobiví občané jsou, koukám, všude. Nějak při kontaktu s nimi ztrácím nadhled. Sofi je statečná, odzimovat pískoviště v této zimě chce kus síly:-) A na závěr souhlas s beeuskou- krásná fotka a krásný přívěsek:-)

Andrea řekl(a)...

Krásný..ten přívěsek, ne Romové:-))

Lucka řekl(a)...

Andy, si mě rozesmála :)))))))