pokračování Fíkovic rodiny


pokračování Fíkovic rodiny
naleznete zde

http://fikova2.blogspot.cz/

úterý 8. června 2010

Letní čtení


Když se narodila Sofi, tak jsem se dostala k Laskavým bohyním od Jonathana Littela. Upřímně, nebylo to zrovna čtení pro novopečenou matku, ale ten jiný úhel pohledu byl moc zajímavý, tak mi to nedalo a musela jsem knížku dočíst do konce. Kniha pojednává o druhé světové válce - zejména o tažení do Ruska, z pohledu nacistického důstojníka.
Nejsem schopná pochopit, jak je možné, že se tolik lidí dalo strhnout k takovým zvrácenostem.

Když nyní vyšla kniha Suché a vlhké, od stejného autora, tak jsem si ji koupila. Jsou to  poznámky ke knize Laskavé bohyně a autor zde rozebírá chování a myšlení nacistů. Autor čerpal z různých zdrojů, které často cituje, tak mám již další seznam toho, co bych si chtěla přečíst. Především knihu Mužské fantazie bych ráda dostala do rukou. Česky jsem ji zatím nenašla a nejsem si jistá, zda bych toto téma zvládla v originále.

Minulý rok jsme byli na dovolené v Lednici, kde jsme navštívili výstavu Tamtamy času. K výstavě existuje i kniha, která byla dlouho vyprodáná a čekalo se na dotisk. Nyní je kniha opět v prodeji a já bych si ji moc přála. Tak budu muset napsat Ježíškovi, jelikož pochybuji, že bych ji sehnala v atikvariátu :))

3 komentáře:

Jitka Neradová řekl(a)...

Nu, stoprocentně souhlasím, Laskavé bohyně pro novopečenou matku nic moc, ale ten pohled z druhé strany je zajímavý. Obracel se mi žaludek, ale jsem ráda, že jsem to četla:-) A díky za další tipy, zajímavé čtení:-) Jen ne moc letní:-)

Andrea řekl(a)...

tak holky..tak já nevím, zda mi nebude stačit vaše reference..jsem srab..

Eliska řekl(a)...

Laskavé bohyně je velice pozoruhodná knížka...Škoda, že jsem zvládla jen první polovinu...Na druhou nebyly nervy, tak si ji možná nadělím za státnice... :)