pokračování Fíkovic rodiny


pokračování Fíkovic rodiny
naleznete zde

http://fikova2.blogspot.cz/

čtvrtek 29. dubna 2010

Chlupatá koule


Včera večer jsem povídala Fíkové pohádku. Sofi ležela v postýlce a poslouchala. Když jsem byla u části, kdy vlk sežral babičku, tak jsem si všimla, že po okenním parapetu z venku se mihl nějaký stín. Bydlíme ve druhém patře  bytového domu. Tak jsem povídala dál, když jsem stín uviděla znovu a již měl konkrétní obrys. Značně mi připomínal naši kočku.
U normální kočky bych se nad tím ani nepozastavila, ale naše kočka se bojí občas i sama sebe. Napřed mě vyděsilo, jak se tam dostala. Skočila tam ze zábradlí z balkonu - divím se, že to přežila ve zdraví - již několikrát jsem ji viděla lézt po stromě a to by jeden zaplakal, jak je nešikovná.
Bála jsem se o ni. Volala jsem na Vaška, zda by jí šel opatrně otevřít okno, takovým způsobem, aby se nepolekala a nesletěla dolů. Vašek, kočičí záchranář, se úkolu ujal s typicky mužským klidem a nechápal, proč já tak hysterčím :))
Kočka domů jít nechtěla, asi měla procházek málo - tak byla ulovena.
Oddechla jsem si. Sofi sem pohádku dopovídala.

Naši kočku výlet zmohl, deset minut od ulovení již chrněla na sedačce a odmítala být rušena.

4 komentáře:

Andrea řekl(a)...

mám rádea š´tastné.. konce

Miška řekl(a)...

Luci,ta vaše cocouří dáma umí pěkně zvednout adrenalin :-) a pocuchat nervýky,viď?!Ale jsem ráda,že jí nic není.A nikdo by to do ní neřekl.

wlcice řekl(a)...

Budu se opakovat, ale musím napsat,že ta kočka je překrásná...a já miluju všechny kočky. pro jejich povahu a mazlení a zvyky a vůbec ;-)

Lucka řekl(a)...

Hollynovi jsem pochvalu vyridila :)