pokračování Fíkovic rodiny


pokračování Fíkovic rodiny
naleznete zde

http://fikova2.blogspot.cz/

pátek 28. května 2010

co jsme všechno stihli

Původně jsem si myslela, že budeme mít již v pátek odvoleno. Vašek zůstal u bratrů Slováků delší dobu, než předpokládal, tak na něj čekáme, abychom mohli jít volit společně. U nás na vesnici jsou volby takovým malým svátkem. Okem lze odhadnout dle oblečení, zda jde dotyčný k volbám :)
 

Moji rodiče měli dnes nějaké vyřizování v Brně, tak nás se Sofi transportovali na Hanou. Fíkovou i babičku Brno znavilo.
babičku jsem focením probudila, tak mi musla zapózovat znova :))


Stihli jsme ještě nakoupit a po třetí hodině jsme byli doma. Na tak pozdní příjezd se stihla spousta věcí. Posekala jsem trávu, děda oplečkoval zemáky (pro neznalé: plečkování = odplevelování mezi řádky brambor). Pak jsme se věichni vrhli na okopání zemáků. Sofi byla neskutečným pomocníkem. Chvíli trvalo Fíkové vysvětlit, že se chodí jen mezi řádky, a že dědu brzo švihne, jestli mu bude po keříčcích brambor šlapat. Snažila se, zásobovala nás vodou, hrála si s hlínou a byla moc spokojená.
Závěrem nám budoucí úrodu i pohnojila :))


3 komentáře:

Aranel řekl(a)...

Zdá se jistá podoba, že :o)

Lucka řekl(a)...

to babičku potěší :))
ono to není na první pohled tak vidět, ale Sofi je hodně do Vaška, od mé mámy má nos - takový pršák nemohla podědit po nikom jiném :))))

Jitka Neradová řekl(a)...

Také vidím podobu. A stihli jste toho opravdu hodně, všechna čest.